Het perfecte recept voor een broodje pulled chicken
Pulled chicken is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat perfect is voor een smaakvol broodje. Dit recept combineert sappige, langzaam gekookte kip met een heerlijke BBQ-saus, geserveerd op een zacht broodje met frisse coleslaw. Het is eenvoudig te maken en ideaal voor zowel familiediners als feestjes. Geen liefhebber van kip? Je kunt dit broodje ook prima combineren met pulled pork.
Ingrediënten
Voor de pulled chicken:
- 1 kg kipfilets of kippendijen
- 1 kop BBQ-saus (zelfgemaakt of gekocht)
- 1 kop kippenbouillon
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- Zout en peper naar smaak
Voor de coleslaw:
- 1/2 witte kool, fijn gesneden
- 2 wortels, geraspt
- 1 rode ui, dun gesneden
- 1/2 kop mayonaise
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 1 eetlepel suiker
- Zout en peper naar smaak
Voor de broodjes:
- 8 zachte hamburgerbroodjes of briochebroodjes
Bereiding
Stap 1: Voorbereiden van de pulled chicken
- Meng in een kleine kom paprikapoeder, bruine suiker, chilipoeder, komijn, zout en peper.
- Wrijf de kipfilets of kippendijen in met het kruidenmengsel.
- Plaats de kip in een slowcooker of een grote ovenvaste pan. Voeg de uienringen en gehakte knoflook toe.
- Giet de kippenbouillon en BBQ-saus over de kip. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
Stap 2: Koken van de pulled chicken
- Slowcooker: Kook de kip op lage stand gedurende 6-8 uur, of op hoge stand gedurende 3-4 uur, tot de kip gemakkelijk uit elkaar valt.
- Oven: Verwarm de oven voor op 150°C. Dek de pan af met aluminiumfolie en bak de kip gedurende 2,5 tot 3 uur, of tot de kip uit elkaar valt.
Stap 3: Afwerken van de pulled chicken
- Haal de kip uit de slowcooker of oven en plaats deze op een grote snijplank.
- Trek de kip met twee vorken uit elkaar tot fijne stukjes.
- Meng de pulled chicken terug in de pan met de overgebleven saus en uiensap. Roer goed door zodat alle kip bedekt is met saus.
Stap 4: Bereiden van de coleslaw
- Meng in een grote kom de fijn gesneden kool, geraspte wortels en dun gesneden rode ui.
- Klop in een aparte kom de mayonaise, appelciderazijn, suiker, zout en peper tot een gladde dressing.
- Giet de dressing over de groenten en meng goed door. Zet de coleslaw in de koelkast tot gebruik.
Stap 5: Samenstellen van de broodjes
- Snijd de hamburger- of briochebroodjes doormidden en rooster ze lichtjes in de oven of op de grill.
- Beleg de onderste helft van elk broodje met een royale portie pulled chicken.
- Voeg een flinke schep coleslaw toe bovenop de pulled chicken.
- Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Serveer de broodjes pulled chicken warm en geniet van een heerlijk, sappig en smaakvol gerecht dat zeker indruk zal maken!